afrikaansavontuur.reismee.nl

1ste weblog

Daar is hij dan de eerste officiele weblog vanuit Mombasa.
Donderdag 22 september 2011 vertrokken vanaf Schiphol. Natuurlijk waren we veelste vroeg.
Bij het inchecken bleken mijn koffers samen geen 46 kilo maar 50 kilo. Dus ruim 4 kilo overgewicht. De grondstewardess zei dit is geen probleem.
Gelukkig hebben ze mijn handbagage niet gewogen. Na het inchecken kreeg ik van iedereen nog kado´s. Met al deze kado´s was mijn handbagage denk ik ruim 15 kilo.

Als verrassing was mijn oma ook aanwezig op schiphol. Omdat we zo vroeg op schiphol waren hebben we bij de juice bar nog wat gedronken. Dat was toch wel fijn om met iedereen nog een momentje te hebben.
Daarna naar de doaune gegaan. En toen kwamen de weggestopte tranen. Dit was natuurlijk van de spanning. Na een lief woordje van mijn moeder, toch besloten dat ik nog steeds naar Kenia wilde.
Iedereen gedag gezegd, en sommige wel 2 keer.

De tijd op schiphol is voorbij gevlogen. Winkeltjes kijken, eten, sorry Debby dit is de burger king geworden.
En om 19.45 uur boarden voor mijn vlucht naar Frankfurt.
De vlucht duurde maar een kleine 45 minuten. De tijd aan boord is voorbij gevlogen. Ik had een leuke buurman naast mij zitten. Hij ging voor 6 maanden naar ecuador. Helaas scheidde onze wegen zich op frankfurt.

In frankfurt aangekomen even winkeltjes bekeken en toen weer boarden voor mijn 2de vlucht richting Adis Abeda. Een vlucht van in totaal ruim 7 uur. Helaas geen leuke buurman of buurvrouw deze keer. Een Duitse damen die helaas iets aan de dikke kant was. Ze nam met haar benen een stuk van mijn stoel in. Tijdens deze vlucht kado nummer 1 van Daphne open gemaakt. Het boek Ps ik hou van jou. Dit boek is al uit.

Ook het kado van Mariska en haar ouders open gemaakt. Een mooi boek waarin ik mijn verhalen kan bijhouden.

Aangekomen in Adis Abeda was het wachten op de volgende vlucht. Dit was een wachttijd van ruim 3 uur. En ik maar knikkenbollen tegen de slaap.

Van Adis Abeda naar Mombasa gevolgen in een tijdsbestek van 4 uur. Dit omdat er een tussenlanding was in Tanzania. Wel veel geslapen tijdens deze vlucht. Ik had namelijk 3 stoelen voor mij alleen.

Aangekomen in Mombasa volgde er een korte check van mijn gele boekje en daarna een stempel voor in paspoort gehaald. Daarna hup naar buiten opzoek naar iemand van doingoood. Wel grappig om een a4tje te zien met je eigen naam erop.

Daarna volgde een kleine rit door Mombasa naar het doingoood house. Daar heb ik mijn koffers uitgepakt en rustig aangedaan.
S avonds lekker gegeten in een restaurantje. Voor het slapen gaan kado nummer 2 opgen gemaakt. Ook het kado van de familie open gemaakt. En boek met voor iedere dag een verhaal. Iedereen heel erg bedankt daarvoor.

Mariska jouw kado´s heb ik nog niet opengemaakt, alleen ligt de chocolade wel veilig in de koelkast. Op dit moment heb ik nog weinig tijd voor mezelf. Ook moet ik me hier nog stellen.

Zaterdag een city tour door Mombasa gehad. Mooie plaatsen gezien en nuttige informatie gekregen. Tijdens de city toru ook de `bekende papagaaien`gezien. Pap je weet ik hiermee bedoel.
Dit zijn keniaanse acrobaten en ze gaven een kleine show. Smiddags een strandwandeling gemaakt. Lekker gekleurd en de eerste souvenirs gekocht. Tijdens het eten kado nummer 3 open gemaakt.
Ook de eerste ritjes in de Matatu gehad. Dat je hier levend uitkomt, is soms echt een raadsel. Heel hard, links en rechts rijden, Links en rechts inhalen. Alles kan.
Vandaag zijn we naar het reef hotel gegaan. lekker de hele dag in de zon gelegen en niks gedaan. Kado nummer 4 open gemaakt voordat we vertrokken.

Morgen eerste dagje naar school, ik ben echt benieuwd hoe dat zal gaan.

Nu heb ik niks meer te vertellen en ga ik deze weblog sluiten.

Tot snel

moeder

Hallo Suzanne,
Wat leuk om je blog te lezen, alleen zijn we hier wel erg benieuwd wat voor kadootjes je allemaal hebt gekregen?
Je hebt het "noodkado" denk ik helmaal niet nodig.

Misschien is het wel leuk dat je uit je dagboek even laat weten wat erin stond.

Blij te horen dat alles goed met je is.

Veel succes met je eerste schooldag morgen.
xxxx mam

Maaike van Engelen

Heeee, leuk om te lezen! Het zal wel even wennen zijn inderdaad, maar natuurlijk wel supercool en een 'once in a lifetime' iets. Dus geniet met 100%! Wij hadden ook zowaar mooi weer dit weekend dus voelen met je mee ;-)
Succes en veel plezier op school!

Mariska

Hey suus leuk om je blog te lezen
gelijk heb je dat je die chocolade in de koelast hebt gedaan. anders loopt die vanzelf weg

wens je heel veel s6 op je eerste school dag

x mariska

suus

heb geen tijd om alles neer te zetten
eerste reep met witte chocolade is op. En de stroopwafels en ontbijtkoek doen het goed.

Kado 1 was een boek kado 2 was douchgel, kado 4 was een zeepje, kado 5 was douchgel

ik krijg trouwens de baby klas van 2 tot 4 jaar. allemaal schatjes maar ook af en toe deugnietjes

Isabella

fijn dat je trip goed is verlopen

Succes met je kleintjes

Debby

Jezus Suus meteel al de burgerking. Dat heb ik je toch niet bij geleerd!!!!! Maar goed het is je vergeven.

Ik ga ff lekker je volgen. Heel veel plezier en geniet!!!!
Groetjes Debby

moeder

He Suus,

De Sms-jes otvangen, ben blij te horen dat alles goed gaat. Hoe is het met die andere meiden?
Heb je al veel kado`s weggeven?
Woensdag lekker dagje sauna, heb jij niet nodig daar.
Het is hier al vanaf zaterdag mooi weer temp gem. 21 gr.
Op naar je vrije weekend.

Kusjes Paps en mams

Doingoood