afrikaansavontuur.reismee.nl

afgelopen week

Hierbij weer een weblog vanuit het mooie Kenia.
Afgelopen week erg druk geweest, dus geen tijd gehad om een weblog te plaatsen mijn excuus.
Hierbij een overzicht van mijn belevenissen de afgelopen week.

Maandag 3 oktober 2011 was het begin van een nieuwe week als teacher van de babyklas. De engelse lesboekjes vallen in de smaak bij de kids. Ze kijken voornamelijk naar de plaatjes. In een boekje staan de vormen die ze op dit moment leren. Rechthoek, vierkant, cirkel, ster enz. Voor mij was het een mooie kans om plaatjes te schieten van de kids.
Ze zitten allemaal netjes in groepjes en lezen de boekjes samen. S middags help ik bij het opscheppen en uitdelen van de lunch. Voor mij is er speciaal gekookt. Er is chapatti (soort pannenkoek) voor mij gemaakt, met een tomatensaus met aardappel. Het was heerlijk.
Na de lunch geeft teacher Suzanne kleurles. Dit kan ik erg goed, aangezien ik vroeger vele kleurwedstrijden gewonnen heb. De kinderen krijgen van mij een kleurplaat en een kleurpotlood. Willen ze een andere kleur dan moeten ze dat in het engels vragen.
Het voordeel is dat mijn lesdagen maar tot uiterlijk 15 uur duren. Bij mooi weer, ga ik nog even bijkleuren in de tuin van het appartement. S avonds nog even wezen internetten in het internetcafe.
Vandaag stond er een handgeschreven stukje van mijn oma in mijn dagboek. Dit is voor mij een heel bijzondere document.

Dinsdag 4 oktober 2011 Vandaag is het dierendag. Een smsje naar Daphne gestuurd voor een dikke knuffel voor Zahra. Ook zijn papa en mama vandaag vertrokken naar het zonnige Turijke.
Op school was teacher Rose iets aan de late kant na de break dus stond ik er even alleen voor. Probeer dan maar eens de aandacht van 20 kinderen van 2 tot 4 jaar te krijgen. Deze keer lukte het mij. Op het schoolbord had ik verschillende figuren getekend die we eerder geoefend hebben. De kinderen moesten deze figuren met elkaar verbinden. Zo af en toe veranderde ik de volgorde
zodat het voor iedereen even moeilijk was. S middags weer geholpen met het opscheppen en uitdelen van de lunch. Voor mij was er iets gemaakt met tomaten, ui, wortel, saus en rijst. Het was echt heeeeerlijk. Mama Christine bleef mijn bord maar opscheppen. Na de lunch was er een speeluurtje. Ik had een rugbybal voor de kids meegenomen. De kinderen bleven hier meer spelen totdat de bel ging.
De laatste les van vandaag was weer voor mij. We hebben de verschillende figuren deze keer geoefend met de kleuren erbij.
Smiddags bij terugkomst in het appartement even een uurtje wezen slapen. Ik maak hier lange nachten, maar ben af en toe gewoon kapot.
Sinds 1,5 week een stukje vlees gegeten. Sorry Debby het was een cheeseburger met frietjes.

Woensdag 5 oktober 2011 Vandaag voelde ik me niet zo lekker. Combinatie van warmte, moeheid en beetje buikpijn. Opdrachten gemaakt voor de kids. Schriftjes nagekeken. S middags de lunch (bonen met mais) afgeslagen. Wel netjes de lunch voor de kids verzorgt.
Na de lunch maar het appartement gegaan. Onderweg met mama Christien een cola gedronken. Heb haar verteld dat bij buikpijn/maagpijn cola het beste medicijn is. Rond 15 uur naar het strand gegaan bij Reef hotel. Even een stukje lopen dacht ik, even hoofd leegmaken. En kijken of mijn bestelde souveniers al klaar waren. Dit was niet zo. Volgende week maar eens terug gaan.
Wel een heel mooi schilderij gekocht.
In de avond een hotel geboekt voor komende zondag. Ik ga met 3 andere vrijwilligers 2 dagen en 1 nacht naar Diani beach. Zuidkant van Mombasa. Kosten bedragen ongeveer 23 euro voor diner, ontbijt en tea time.

Donderdag 6 oktober 2011 Vandaag is een warme en bewolkte dag. Er is niet veel gebeurd vandaag om te vermelden. Vanavond heerlijk bij de Japanner gegeten. Een bord met kip en terayaki saus en heerlijke rijst. Op school hebben we kleuren van de afgelopen week herhaald. Ook is er een afspraak gemaakt om de safari te bespreken.

Vrijdag 7 oktober 2011 Vandaag is de laatste dag van de week. Op school was er bezoek van 2 vrouwen uit Nederland. Ze hadden spullen meegebracht. Ook hebben de Keniaanse kinderen kennis laten maken met hollandse drop. Dit was eerst wat onwennig maar laten vonden ze het heerlijk. Heel even kreeg ik het zwaar toen die vrouwen weggingen. Even miste ik mijn moeder en mijn oma. Vandaag hebben we op school
ook weer een mooie kleurplaat ingekleurd.
De komende week is de school dicht. Dit omdat maandag een nationale feestdag is. Heb besloten om in die week de andere projecten van doingoood te bezoeken en bij mooie weer even een dag te gaan relaxen bij reef hotel. Maar dit zien we volgende week wel.
Vandaag op school gebeten door een kindje. 2 tanden stonden er in mijn hand. Geeen wondjes. Dit jongetje was aan het vechten met een andere, toen ik ze uit elkaar haalde beet hij. Mama Christien kwam gelijk bij mij kijken en gaat met de moeder van dit jongetje spreken. De volgende keer als het jongetje bij moet hij van school.
S avonds bij Mama Christien gegeten, een andere vrijwilliger gaat morgen terug naar nederland. Een soort afscheidsdiner. Het eten was echt heerlijk salades, rijst, groente, chapatti, en een heeerlijk fruitjuice.

Zaterdag 8 oktober 2011 Vandaag is de schooltrip van Maarten. We zijn met zo n 55 kinderen naar het publieke strand geweest. Het was superweer en de kinderen hebben genoten. Tussen de middag kregen de kinderen boterhammen met pindakaas. Samen met de kinderen de zee in geweest.
Geprobeerd ze te leren zwemmen, maar helaas dat gaat niet in paar uurtjes. S middags nog even een strandwandeling gemaakt en gekeken voor wat leuke herinneringen aan kenia.
S avonds hebben we spaghetti gegeten met de meegebrachte saus uit holland. Het was heerlijk. S avonds een klein feestje gehouden. Lekker wijntje gedronken en wat chips gegeten. Het was erg laat geworden. Ook vandaag weer ten huwelijk gevraagd. Stand op dit moment is 2. Deze man had al 2 vrouwen maar nog geen blanke vrouw.

Zondag 9 oktober 2011. Vroeg in de ochtend vertrokken voor de overtocht naar Diani beach. Eerst een matatu genomen naar de ferry. Toen de overtocht met de ferry gemaakt. Daar een matatu gescoord naar Diani beach en het laatste stukje met de tuc tuc. Hele tijd mooi weer gehad tot dat bij het hotel waren. Toen begon het te regenen. Dit heeft tot maandag morgen geduurd. Wel even naar het strand geweest,
met als resultaat kletsnat. S avonds heerlijk gegeten was in buffetvorm. Het buffet bestond uit banana curry soep, salades, rijst, aardappels, kip, vis, en heeerlijke toetjes, fruit, pannenkoek, cake.
S avonds aan de bar gezetten en gekaart.

Maandag 10 oktober 2011 het zag er erg somber uit. Maar toch besloten om een lange strandwandeling te maken na het ontbijt. Een kleine 3 uur gelopen en hoe verder we liepen hoe meer zon er kwam.
Lekker gekleurd. Mooi stranden gezien, en toch wel beseft dat ik een gelukkig persoon ben omdit te mogen zien. Een klein 100 fotos geschoten.
Rond 15 uur begonnen met de terugreis naar Mombasa. Dit omdat als het donker is niet veilig is om terug te gaan. Dus matatu gescooord overgestapt op andere, overtoch met ferry en toen het laatste stuk met de matatu.
Al met al een prachtige 2 dagen gehad.

Precies vandaag zit ik op de helft van mijn avontuur. De tijd gaat heeel snel. Iedere dag schrijf ik gelukkig in mijn eigen dagboek, want anders vergeet je het zo snel.
Mijn huisgenoten zeggen dat ik met de dag bruiner worden. Maar de Kenianen blijven me nog steeds Mzungu noemen. Wat betekend blanke.
Ook gaat het eten weer wat beter. Maar deze week zal ik toch echt even moet opletten, want mijn huisgenoten willen steeds uiteten.

mijn excuus voor eventuele spelfouten heb deze weblog even snel getypt. In het internetcafe werkt het internet lekker pole pole.

Het moet volgens mij aangeslingerd worden.

Suzanne

susan

hey, goed om te horen dat je het naar je zin hebt! Geniet er maar lekker van! Groetjes susan

Teddy, Christy en Chanook

Hey Suus, weer een leuk verhaal!
Dank nog voor je SMS'je gister, ik heb Zahra een knuffel van je gegeven hoor.
Gisteren met de dames achter de Intratuin wezen wandelen, het is daar op het ogenblik een modderwalhalla voor de meiden. Ze zagen er dan ook niet uit, een zwembeurtje in de Leeghwaterplas was echt noodzakelijk om ze weer een beetje toonbaar te maken.
Leuke foto's, als je straks terug bent moet je maar vertellen wat of die foto's van het eten zijn, vooral wat dat bruine spulletje was.
Nou meis geniet ervan!
Liefs, groetjes en knuffels van mij en C & C
Teddy

moeder

Ik had al wat geschreven, maar het turkse internet moet ook aangeduwd worden.
Blij te horen dat alles goed gaat en dat je het nog naar je zin hebt.
Ook goed om te lezen dat je oma en mij even miste.
Nog steeds leuk om je dagboek te lezen (Dat van ons).
De foto`s vind ik schitterend.
Suus geniet er nog even van.

Kus Mams

Paps

Hallo Suus,
Even een berichtje uit Turkistan ik ben ontzettend trots dat jij je zo inzet voor de kinderen daar.
Maar daarom hoeven ze je nog niet op te eten Hij dacht natuurlijk dat je een bounty was bruin van buiten maar wit van binnen
Maar ik heb je toch liever weer heelhuids terug. de fotos zijn erg leuk, heb je zo ook fotos van ons huis laten zien.
Het doet mij goed om te lezen dat je regelmatig het dagboek leest en dat we zo toch nog een beetje bij je zijn.
Paps.

Doingoood